arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Kiút/megoldások
Kiút/megoldások : Pataki Antal: Mit jelent az, hogy „nemzetben gondolkodni”?

Pataki Antal: Mit jelent az, hogy „nemzetben gondolkodni”?

  2012.03.19. 15:19

A Világmindenségben minden fizikai és nem fizikai jelenség részekből épül fel. Ezek a részek önmagukban is teljesek, működőképesek, de együtt sokkal többet jelentenek, mint a mennyiségük összege, ezért az integrál szemléletben a „rész-egész” elnevezést kapták. Azonban ez a „többlet” minőségi többletet jelent: ami kikerekedik a részek összességéből, az már egy egészen más valami –ami szintén csak egy része egy még nagyobb és „még másabb” valaminek.
 


Ha megnézzük például egy autó sebességváltóját, az önmagában is teljes, mert rendelkezik a „sebességváltó” tulajdonságaival és képességeivel. De ha összeépítjük egy motorral, ami önmagában egy másik „rész-egész”, mivel az meg önállóan bírja a „motor” minden jellemzőjét és képességét, és ugyanígy a futóművek is, meg aztán az összes többi felhasznált alkatrész is, nos, együtt, összehangolva, ezek már egy más minőséget, a „gépjármű”-vet adják ki. Ez pedig lényegileg más, mint az alkatrészek összege. (A gépjárművek pedig egy ország gépjárműparkját adják ki, és ez is több, mint a mennyiségük összege, mert a rész-egészek pl. egymástól eltérő képességekkel rendelkeznek, emiatt az együttes használhatóságuk minőségileg más, mint külön-külön. De egy ország járműparkja csak rész-egésze Európa gépjárműparkjának, és így tovább…)
Mivel minden létező dolog önállóan is teljes rész-egészekből épül fel, bizony, ez az emberiségre is igaz! A földi emberiség felépítése az EMBER, CSALÁD, NEMZET, EMBERISÉG rész-egészekből áll. Mindegyik hordozza az „ember” alapvető képességeit és jellemzőit, de az embertől felfelé mindegyik más-más minőséget és más-más belső tartalmat és funkciót képvisel, ezt az integrál szemlélet úgy fogalmazza meg, hogy nagyobb a mélysége. Az emberiség rész-egészei (amik a változó tényezőt jelentik a teremtett világ mátrixában) a mélységükkel arányosan egyre összetettebb hatást képesek gyakorolni az általuk gondozott területre (ami az állandó eleme a mátrixnak.) A mátrix mindkét részének összehangolt működése jelenti a teremtett világ szerves egységét, vagyis végső soron ez a feltétele a Föld és az emberiség harmonikus működésének is. Ha ismerjük a legkisebb egységet, az embert, abból fogalmunk lehet arra nézve is, hogy alapvetően milyenek a magasabb szerveződési szintek, a család, a nemzet, az emberiség, mert azok ugyanúgy működnek, csak nagyobb a tartalmi mélységük és más tartományokra hat ki az egyre sokrétűbb működésük. Azonban, ha valamelyik szint nem jól működik, akkor a közvetlenül az alatta és a felette lévő szintek sem tudnak jól működni, mert nincs meg a szükséges összhang közöttük: mintegy hiányzik egy „fogaskerék”, ami a rész-egészek minőségét finoman összehangolná. A Föld harmonikus működését legkézzelfoghatóbban a „nemzet” nevű rész-egész szétverésével bontották meg, emiatt kaotikus állapotba kerültek az egyes országokban élő emberi közösségek, és az a terület, ahol élnek.
A fentiek azt jelentik, hogy „nemzetben gondolkodni” annyit jelent, mint helyreállítani a természetes rendet. Azonban, ha csak az egy nemzethez tartozó emberek adott területen való „kiválasztottságát” hangsúlyozzuk, akkor csak nacionalizmusról beszélhetünk! Az igazi „nemzetben gondolkodás” a nemzet és az általa lakott terület összhangjának a megteremtéséről és megőrzéséről szól, mert csakis ez a szemlélet képes biztosítani minden létező egy és ugyanazon szabadságát!
A legalább 6000 éves Sumír-Magyar Biblia üzenete szerint a Teremtő szándéka (a Lélek fénye) az emberrel összehangoltan, az ember munkája következményeként nyilvánul meg, az emberiség működésének a helyreállítását emiatt legalul kell kezdenünk. Ha az ember újra megtudja, hogy mi a létezésének a célja, és hogy ő lényegileg micsoda (vagyis, hogy ő a Teremtő szerves része), és ennek következményeként helyreállítja a belső egyensúlyát, akkor futótűzként helyreáll a felsőbb szintek működése is: a családé, a nemzeté és az emberiségé. A nemzet működtetéséhez a Teremtőtől kapott iránymutatás a Szent Korona Értékrend. A nemzet helyes működését csakis ez alapján tudjuk helyreállítani, mert csakis így működve lehet összehangolni az emberi közösséget azzal a területtel, ahol él. Mivel az eszerint működő nemzetek minden esetben és minden döntési szinten azt a döntést hozzák meg, ami minden létező legjavát szolgálja, hamar helyreáll a természetes működési mód az eggyel alacsonyabb szintet jelentő családban is, és az eggyel magasabb szintet jelentő emberiségben is.
Minden nemzet nemcsak használja, hanem óvja és gondozza is a Földnek azt területét, ahol helyet talált magának. Ez az alapja a nemzet megmaradásának, de a következő generációk számára az életfeltételeket biztosító lehetőségek megőrzésének is. Ebből a célból azt a területet, ahol a nemzet él, a Teremtő iránymutatását jelentő Szent Korona Értékrend szerint kell szabályozni és kormányozni (illetve irányítani és vezetni). Ez a Gondoskodó Ország. A sok Gondoskodó Ország pedig végső soron szükségszerűen a Gondoskodó Emberiséget fogja eredményezni.
Tatabánya, 2012. Kikelet hava (március) 18.
Pataki Antal,
a Szent Korona Értékrend tanítója


kapcsolódó link:Pataki Antal: Eszmei paradigmaváltás: Mi a különbség a Szent Korona-tan és a Szent Korona Értékrend között? tovább>>>

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha