arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A magyar nép kialakulása, avagy őshonosak a magyarok a Kárpát mdencében és közbe keleti gyökreink is vannak!!

  2012.04.22. 09:02

A finnugor származáson túllépő, magyar származást kutatóknak, két látszólag ellenmondásos csoprtja van.
Az egyik szerint a Magyarság őshonos a Kárpát medncébe,
a másik szerint keletiről jöttünk.
Ez a két tábor, sokszor egymással ellenséges, pedig mindkettőjüknek igazuk van.

Az ellentmondást dr. Nagy Sándor oldotta fel még az előző évszázad  70es éveiben. Az írását nemrégiben jelentette meg a Magyarok Világszövetsége a Magyarságtudományi füzetek 16. részében (A Sumir kapcsolat, a magyar nép kialakulásának története)

Eszerint az elmélet szerint az a nép amit ma magyarnak nevezünk egy több ágból álló nemzet, amely Árpádék ide jövetelekor vagy visszajövetelekor keletkezett, az itt élő telepes őslakos népből,-akikhez a történelem folyamán csatlakoztak beleolvadtak, szkíták, hunok és avarok- és Árpádék be vagy visszajövő magyarjából.

1848 március 15ke egy nap krónikája!

  2012.03.11. 08:49

Kokárdarcius 15ét megelőzte a reformkor, mint egyfajta előkészület, és utánna jöttek a szabadságharcba torkolló események. Mi most a nap eseményeit ismertjetjük, amelynek végén megszünt a cenzura, a hadsereg helyett a helyiekből álló polgárörség vigyázta rendet, Táncsics Pedig kiszabadult!


 

1848-49 kötelez!

  2012.03.10. 08:25

"Akkor ők csak azt akarták amit mi. Szabadságot.

Az ő példájuk, azt üzeni a mának, hogy nincs olyan helyzet, nincs olyan kevés ember akik ha nagyon eltökéltek, ne tudnának változást elérni.

 Emlékezzünk hát nagyságukhoz méltón tisztelettel, mert ezek a hősök, már a Csillagútról Csaba királyfi égi seregéből tekintenek le ránk.

Várják hogy a mai kor emberi fel tudnak e nőni az ő és az elődeik nagyságához.  Ma tisztán emberien, nemes értelme magyarul kell élni , hogy méltók legyünk hozzájuk. Emlékezzünk rájuk méltón tisztelettel."

Szól az írás vége. Teljes írásért, katt a tovább gombra!

Ilu Horthy: SZÁMVETÉS-egy tanulságos összeállítás Horthy 17 évéről

  2012.02.04. 11:34
Tizenhét év.
Ez a történelemben semmicske, apró idő néha megtelik nemzetpusztító tragédiákkal, mint egykor Mohácstól a török berendezkedéséig, de megtelhet nemzetet felemelő építkezéssel, mint máskor: az 1832-es reform-országgyűléstől a szabadságharcig eltelt több mint másfél évtized.

Az Árpád ház eredetmondái: Emese álma!

  2012.01.29. 15:08

A csodaszarvas legendán kívül a másik legismertebb Árpád házi eredetmonda, amely Árpád apjának születése körüli csodálatos álomra épül.
A hivatalos történelemfelfogás szerint egyike a legkorábbi magyar mondáknak. keletkezését 860–870 körülre, de mindenképpen 820 és 997 (Álmos születése és a kereszténység felvétele) közé teszik.

Árpád ház eredetmondái: A csodaszarvas monda!

  2012.01.22. 12:27
A csodaszarvas legenda egy a Kézai Simon Gesta Hunnorum et Hungarorumában és Képes krónikában, és a magyar néplélekben is megtalálható történet. Maga a csodálatos szarvas több krónikában is feltűnik a hun-magyar keleti(szkita) és a geták hagyományaiban is.
A Hunor és Magor nevű testvérpárt -akiktől a monda szerint a hunok és a magyarok származnak- új, letelepedésre alkalmas területre vezette vadászatuk közben egy szarvas. 

 

Az Árpád ház bibliai erdete: Nimród-hagyomány!

Füsti  2011.12.08. 10:48

Az első időben is az un Nimród legenda, amely szerint az uralkodóház egészen Nimródig, (Ménróth, Nimrud) az Özönvíz utáni világ első királyáig vezethető vissza.
Nimród híres vadász volt, és rendkívüli testi erőt tulajdonítottak neki. Egyes fennmaradt középkori írások szerint ő kezdte Bábel tornyának építését Mezopotámiában különböző középkori források, például Josephus Flavius és a magyar krónikák szerint.
A Biblia azonban nem kapcsolja össze Nimród nevét konkrétan Bábel tornyával.Ez inkább csak középkori legendának tünik.

Az Árpád-ház eredetmondái!

Fusti  2011.12.08. 10:45

Az Álmos vezér által újra(?)alapított, de fiáról Árpádról elnevezett magyar uralkodó családhoz, az Árpád-házhoz (vagy más néven Turul-házhoz) számos eredetmagyarázó monda kapcsolódik. A katolikus egyháznak legtöbb szentet adó uralkodóházhoz számos legenda, és monda kapcsoldik. A meghatározó fontosabb források,  Béla király Névtelen Jegyzője által írt Gesta Hungarorum és több ránk maradt krónikaszerkesztmény -Kézai Simon Gesta Hunnorum et Hungarorumja, Budai krónika, Képes Krónika, Thuróczy-krónika-. gyerekkorában a szerncsésebbek halhattak, olvashattak erről. a csodaszarvas legenda pl. ismert, és egyre többen ismerik Emes is. Most induló sorozatunkban ezeket a legendákat próbáljuk összegyüjteni.

Az Árpád ház bibliai erdete: Nimród-hagyomány  tovább>>>
A csodaszarvas monda! tovább>>>
Az Árpád ház eredetmondái: Emese álma! tovább >>>

1956 emlékére!

  2011.10.21. 05:32

 Egy ismerősön megkérdezte, hogy mire akarok emlékezni október 23án? Én nem értettem a kérdést, mert 56 októberét azért szokás ismerni, és mondtam, hogy mire ? Hát az 56os eseményekre. Erre ő kifejtette, hogy arra gondolt, hogy 2006ra vagy 56ra.
Sok ellentmondást hallani az 1956os forradalommal kapcsolatban. Klasszikus Hofi vicc, ha annyian lettek volna az 56osok, amennyien utólag mondják, győztünk volna. Egy disszidált ismerősöm szerint a legtöbb disszidált 56os vele együtt hagyta el az országot, még az események elején, és csak utólag mondja magát 56osnak. Nagy Imre egyesek szerint, csak sodródott az eseményekkel, valójában sosem állt át. Erre azt mondom, legalább hagyta magát sodorni. És a végén csak vállalta tetteit. Ismét mások szerint az egész egy provokáció volt. Így múlik el egy ünnep? De nem ezek a fontosak.

Történelmi elmékedés, a Habsburgok szerepéről Otto halála kapcsán.

  2011.08.23. 19:13

Elaprózódás helyett, most a teljes sorozat egyben!

Egy Habsburg szíve magyar földben.
Az utolsó magyar trónt bitorló Habsburg király legnagyobb fia Habsburg Ottó, a hetekbe elhunyt. Béke poraira. Vasárnap helyezik örök nyugalomra, többfelé vágva, a szívét Pannonhalmán eltemetve. Misét is tartanak érte. Hát legyen.
 "Halottról csak igazat", szól az eredeti mondás, amit kifordítottak és lett belőle a "halottról jót vagy semmit".Mi egy sorozatban az eredeti mondás jegyében kívánunk betekintést nyújtani a Habsburgok magyarországi történelmi szerepébe a magyar nemzet földre nyomása tekintetében, aminek a végén megértheti a kedves olvasó, hogy miért felháborító az, hogy magyar földbe nyugodhat egy Habsburg.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK