arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem
Történelem : Az újkori magyar történelem valódi honapalítójának, Árpád fejedelemnek az ünnepe következik.

Az újkori magyar történelem valódi honapalítójának, Árpád fejedelemnek az ünnepe következik.

  2012.06.30. 09:42

907 július 4-7 Pozsony mellett Árpád vezér az egyesített magyar könnyűlovas íjász seregével ( 30 – 33 ezer fő) dicső győzelmet aratott a 100 ezer fős egyesített bajor nehézlovas páncélozott sereg felett.erre kéne emlékezni minden magyarnak, mint a valódi honalapításra. Ahhoz ugyanis, hogy ilyen eredményes honvédelmet folytasson Árpád bizony egyesíteni kellett az egész nemzetet ( Háborús helyzet miatt a települések megerősített védelme, élelmiszer, fegyver utánpótlás, logisztikai támogatás biztosítása, ez feltételez a háttérben még legalább egy 50 – 80 ezres otthon maradott tevékenykedőt…. ), és valószínűleg erős központi hatalma is kellett, hogy legyen. Tehát az újkori magyar történelmi állam megszilárdítója, ezáltal alapítója nem Szent István volt, hanem Árpád!
 


Sőt összevetve Szent Istvánnal Árpádot, még jelentősebb volt az ő személyisége, mint Szent Istváné, mert szavára valóban jöttek a magyarok és egyesültek,míg 90 évvel később Szent István kortárs fejedelmei a saját pecsenyéjüket sütögették, még egymástól is függetlenül, Vagyis Árpád véghezvitte azt a nemzetegyesítést, amit Szent Istvánnak nem sikerült, csak külső támogatással.
 De visszatérve a csatához. Az Árpád vezetésével visszatérő magyarok felszabadították az őslakosságot, egyesültek velük azaz egyesítették a Kárpát medencét, ami szabad és független lett. Ez azonban nem volt érdekében a korabeli Európának, A kereszténység által már szinte teljes egészében birtokolt és uralt Európa közepén kialakult tehát  egy erős nép – amely még nem fizet egyházi tizedet!
Ennek érdekében összefogott az egyébként egymással is hadakozó pápai és német romai császárság világi hatalma.  Erre igazolásként elég beszédes az, hogy IV. Lajos német romai császár, a támadó német csapatok egyik vezérévé Theotmár salzburgi érseket nevezte ki.
Elrendelték a decretum… Ugros eliminandos esse jelszót ami magyar annyit jelent, hogy  rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak, (más fordításban a kiírtassék szót használják).
Árpád ezt nem hagyta, és fiai segítésével képes volt arra mivel röviddel később Szent István nem. Azaz egyesítve a nemzetet ütőképes sereget hozott létre, és megvédte a magyarokat, megszilárdítva ezzel a kárpát medence független státuszát, és dominanciáját.
Július 4 és 7.e között, emlékezzünk tehát úgy a csatára, és Árpádra, ahogy a magyar történelem, legnagyobbjaira szokás, büszkén felemelt fejjel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha