arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem
Történelem : Az újkori magyar történelem valódi honapalítójának, Árpád fejedelemnek az ünnepe következik.

Az újkori magyar történelem valódi honapalítójának, Árpád fejedelemnek az ünnepe következik.

  2012.06.30. 09:42

907 július 4-7 Pozsony mellett Árpád vezér az egyesített magyar könnyűlovas íjász seregével ( 30 – 33 ezer fő) dicső győzelmet aratott a 100 ezer fős egyesített bajor nehézlovas páncélozott sereg felett.erre kéne emlékezni minden magyarnak, mint a valódi honalapításra. Ahhoz ugyanis, hogy ilyen eredményes honvédelmet folytasson Árpád bizony egyesíteni kellett az egész nemzetet ( Háborús helyzet miatt a települések megerősített védelme, élelmiszer, fegyver utánpótlás, logisztikai támogatás biztosítása, ez feltételez a háttérben még legalább egy 50 – 80 ezres otthon maradott tevékenykedőt…. ), és valószínűleg erős központi hatalma is kellett, hogy legyen. Tehát az újkori magyar történelmi állam megszilárdítója, ezáltal alapítója nem Szent István volt, hanem Árpád!
 


Sőt összevetve Szent Istvánnal Árpádot, még jelentősebb volt az ő személyisége, mint Szent Istváné, mert szavára valóban jöttek a magyarok és egyesültek,míg 90 évvel később Szent István kortárs fejedelmei a saját pecsenyéjüket sütögették, még egymástól is függetlenül, Vagyis Árpád véghezvitte azt a nemzetegyesítést, amit Szent Istvánnak nem sikerült, csak külső támogatással.
 De visszatérve a csatához. Az Árpád vezetésével visszatérő magyarok felszabadították az őslakosságot, egyesültek velük azaz egyesítették a Kárpát medencét, ami szabad és független lett. Ez azonban nem volt érdekében a korabeli Európának, A kereszténység által már szinte teljes egészében birtokolt és uralt Európa közepén kialakult tehát  egy erős nép – amely még nem fizet egyházi tizedet!
Ennek érdekében összefogott az egyébként egymással is hadakozó pápai és német romai császárság világi hatalma.  Erre igazolásként elég beszédes az, hogy IV. Lajos német romai császár, a támadó német csapatok egyik vezérévé Theotmár salzburgi érseket nevezte ki.
Elrendelték a decretum… Ugros eliminandos esse jelszót ami magyar annyit jelent, hogy  rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak, (más fordításban a kiírtassék szót használják).
Árpád ezt nem hagyta, és fiai segítésével képes volt arra mivel röviddel később Szent István nem. Azaz egyesítve a nemzetet ütőképes sereget hozott létre, és megvédte a magyarokat, megszilárdítva ezzel a kárpát medence független státuszát, és dominanciáját.
Július 4 és 7.e között, emlékezzünk tehát úgy a csatára, és Árpádra, ahogy a magyar történelem, legnagyobbjaira szokás, büszkén felemelt fejjel.

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK