arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem
Történelem : Trianon számokban!

Trianon számokban!

  2012.05.31. 21:08

A magyar királyság 323000 négyeztkilométernyi területéből elvettek 231000 négyzetkilométer területet. 21 millió lakosából idegen uralom alá került 12,5 milliót.
köztük több, mint 3,3 millió magyar testvérünk!


A szomszédos országok birtokába került:

- a termőföldünk 61,4%-a
- a teljes faállomány 88 %-a
- az általunk kiépített vasúthálózat 62,2%-a, az azokon lévő összes mozdonnyal és vagonnal együtt
- az általunk kiépített utak 64,5%-a
- a nyersvaskészlet 83,1%-a
- minden arany, ezüst, réz és sóbányánk
- az ipartelepek 55,7%-a
- a hitel és bankitézetek 67%-a
- az ország egyetlen tengeri kikötője, Fiume, melynek modern tengeri kikötővé fejlesztését akkori 200 milliós költséggel a magyarok pont a háború kitörése előtt fejezték be.
- állami lóállmányunk, tenyészállatállományunk
- összes tengeri hajónk, valamint folyami hajónk egy részét


A megszálló románok kirabolták az országot, leszerelték gyáraink gépeit, és csak az antantnak ( Bandholtz amerikai tábornoknak ) köszönhető, hogy a Nemzeti Múzeumot is nem rabolták ki.
Kettészakítottak településeket is. Ezek listája:
- Sátoraljaújhely és Kisújhely
- Dél-Komárom és Észak-Komárom
- Nagylak
- Somoskő
- Kisszelmenc és Nagyszelmenc

További kitételek közé tartozott, hogy nem épülhetett Magyarországon vasút egynél több sínpárral.


20 év alatt kamatokkal együtt 100 millió dollár kártérítést kelett fizetni a Románoknak, szerbeknek, a cseheknek, akikkel Magyarország nem is volt háborúban.

Elvették a színmagyar Csallóközt, Biharországot,, Székelyföldet,  Klapka várát, Komáromot, egykori koronázó városunkat Pozsonyt, Rákóczi fejedelem városát, Kassát, Thököly fejedelm városát, Késmárkot, Eperjest, Iglót, Nagyváradot, 17 királyunk temetkezési helyét, a kicses kolozsvárt Kolozsvárt mátyás szülőhelyét, Gyulafehérvárt, Marosvásárhelyt, Brassót, Szebent, Aradot, Temesvárt, Szatmárt, elvették Újvidéket, Szabadkát, Zentát, Torontált. elszakítottak a magyarságon kívül több, mint 500.000 főnyi németet, akiknek eszük ágában sem volt akár oláh, akár szláv uralom alá tartozni.

35 ezer főnyi hadsereget engedélyeztek a belső rend fenntartásához, miközben a gúnyhatárokon körben 700 ezer főnyi hadsereget tartottak fegyverben, amiből az következik, hogy a kettős mérce a magyarokkal szemben, már akkor is élt. Nem tarthatott e kis magyar hadsereg tűzérséget, repülőgépeket, miközben a tótok, oláhok, és szerbek állig fel voltak fegyverkezve tankokkal,
nehéztüzérséggel, repülőgépekkel.

Öröm az ürömben, -és ez Trianon egyetlen pozitívuma-, hogy legalább a több száz éves Habsburg elnyomásból szabadulhatott hazánk, és szabadon megmutattathuk, hogy megcsonkítottan mire vagyunk képesek. A két háború közötti un. Horty korszakban, megcsonkított hazánk a legygyorsabban fejlödő országok közé
küzdötte fel magát, bizonyítván a magyar nemzet tehetségét, rátelmettségét,

Forrás: Kárpátia Magazin Trianon Különszáma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK