arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem
Történelem : Trianon számokban!

Trianon számokban!

  2012.05.31. 21:08

A magyar királyság 323000 négyeztkilométernyi területéből elvettek 231000 négyzetkilométer területet. 21 millió lakosából idegen uralom alá került 12,5 milliót.
köztük több, mint 3,3 millió magyar testvérünk!


A szomszédos országok birtokába került:

- a termőföldünk 61,4%-a
- a teljes faállomány 88 %-a
- az általunk kiépített vasúthálózat 62,2%-a, az azokon lévő összes mozdonnyal és vagonnal együtt
- az általunk kiépített utak 64,5%-a
- a nyersvaskészlet 83,1%-a
- minden arany, ezüst, réz és sóbányánk
- az ipartelepek 55,7%-a
- a hitel és bankitézetek 67%-a
- az ország egyetlen tengeri kikötője, Fiume, melynek modern tengeri kikötővé fejlesztését akkori 200 milliós költséggel a magyarok pont a háború kitörése előtt fejezték be.
- állami lóállmányunk, tenyészállatállományunk
- összes tengeri hajónk, valamint folyami hajónk egy részét


A megszálló románok kirabolták az országot, leszerelték gyáraink gépeit, és csak az antantnak ( Bandholtz amerikai tábornoknak ) köszönhető, hogy a Nemzeti Múzeumot is nem rabolták ki.
Kettészakítottak településeket is. Ezek listája:
- Sátoraljaújhely és Kisújhely
- Dél-Komárom és Észak-Komárom
- Nagylak
- Somoskő
- Kisszelmenc és Nagyszelmenc

További kitételek közé tartozott, hogy nem épülhetett Magyarországon vasút egynél több sínpárral.


20 év alatt kamatokkal együtt 100 millió dollár kártérítést kelett fizetni a Románoknak, szerbeknek, a cseheknek, akikkel Magyarország nem is volt háborúban.

Elvették a színmagyar Csallóközt, Biharországot,, Székelyföldet,  Klapka várát, Komáromot, egykori koronázó városunkat Pozsonyt, Rákóczi fejedelem városát, Kassát, Thököly fejedelm városát, Késmárkot, Eperjest, Iglót, Nagyváradot, 17 királyunk temetkezési helyét, a kicses kolozsvárt Kolozsvárt mátyás szülőhelyét, Gyulafehérvárt, Marosvásárhelyt, Brassót, Szebent, Aradot, Temesvárt, Szatmárt, elvették Újvidéket, Szabadkát, Zentát, Torontált. elszakítottak a magyarságon kívül több, mint 500.000 főnyi németet, akiknek eszük ágában sem volt akár oláh, akár szláv uralom alá tartozni.

35 ezer főnyi hadsereget engedélyeztek a belső rend fenntartásához, miközben a gúnyhatárokon körben 700 ezer főnyi hadsereget tartottak fegyverben, amiből az következik, hogy a kettős mérce a magyarokkal szemben, már akkor is élt. Nem tarthatott e kis magyar hadsereg tűzérséget, repülőgépeket, miközben a tótok, oláhok, és szerbek állig fel voltak fegyverkezve tankokkal,
nehéztüzérséggel, repülőgépekkel.

Öröm az ürömben, -és ez Trianon egyetlen pozitívuma-, hogy legalább a több száz éves Habsburg elnyomásból szabadulhatott hazánk, és szabadon megmutattathuk, hogy megcsonkítottan mire vagyunk képesek. A két háború közötti un. Horty korszakban, megcsonkított hazánk a legygyorsabban fejlödő országok közé
küzdötte fel magát, bizonyítván a magyar nemzet tehetségét, rátelmettségét,

Forrás: Kárpátia Magazin Trianon Különszáma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!    *****    Légy te is Farmasi tanácsadó! Kötetlen munka, befektetés nékül, minõségi termékek, jó kereseti lehetõség!    *****    Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!