arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Történelem
Történelem : Trianon számokban!

Trianon számokban!

  2012.05.31. 21:08

A magyar királyság 323000 négyeztkilométernyi területéből elvettek 231000 négyzetkilométer területet. 21 millió lakosából idegen uralom alá került 12,5 milliót.
köztük több, mint 3,3 millió magyar testvérünk!


A szomszédos országok birtokába került:

- a termőföldünk 61,4%-a
- a teljes faállomány 88 %-a
- az általunk kiépített vasúthálózat 62,2%-a, az azokon lévő összes mozdonnyal és vagonnal együtt
- az általunk kiépített utak 64,5%-a
- a nyersvaskészlet 83,1%-a
- minden arany, ezüst, réz és sóbányánk
- az ipartelepek 55,7%-a
- a hitel és bankitézetek 67%-a
- az ország egyetlen tengeri kikötője, Fiume, melynek modern tengeri kikötővé fejlesztését akkori 200 milliós költséggel a magyarok pont a háború kitörése előtt fejezték be.
- állami lóállmányunk, tenyészállatállományunk
- összes tengeri hajónk, valamint folyami hajónk egy részét


A megszálló románok kirabolták az országot, leszerelték gyáraink gépeit, és csak az antantnak ( Bandholtz amerikai tábornoknak ) köszönhető, hogy a Nemzeti Múzeumot is nem rabolták ki.
Kettészakítottak településeket is. Ezek listája:
- Sátoraljaújhely és Kisújhely
- Dél-Komárom és Észak-Komárom
- Nagylak
- Somoskő
- Kisszelmenc és Nagyszelmenc

További kitételek közé tartozott, hogy nem épülhetett Magyarországon vasút egynél több sínpárral.


20 év alatt kamatokkal együtt 100 millió dollár kártérítést kelett fizetni a Románoknak, szerbeknek, a cseheknek, akikkel Magyarország nem is volt háborúban.

Elvették a színmagyar Csallóközt, Biharországot,, Székelyföldet,  Klapka várát, Komáromot, egykori koronázó városunkat Pozsonyt, Rákóczi fejedelem városát, Kassát, Thököly fejedelm városát, Késmárkot, Eperjest, Iglót, Nagyváradot, 17 királyunk temetkezési helyét, a kicses kolozsvárt Kolozsvárt mátyás szülőhelyét, Gyulafehérvárt, Marosvásárhelyt, Brassót, Szebent, Aradot, Temesvárt, Szatmárt, elvették Újvidéket, Szabadkát, Zentát, Torontált. elszakítottak a magyarságon kívül több, mint 500.000 főnyi németet, akiknek eszük ágában sem volt akár oláh, akár szláv uralom alá tartozni.

35 ezer főnyi hadsereget engedélyeztek a belső rend fenntartásához, miközben a gúnyhatárokon körben 700 ezer főnyi hadsereget tartottak fegyverben, amiből az következik, hogy a kettős mérce a magyarokkal szemben, már akkor is élt. Nem tarthatott e kis magyar hadsereg tűzérséget, repülőgépeket, miközben a tótok, oláhok, és szerbek állig fel voltak fegyverkezve tankokkal,
nehéztüzérséggel, repülőgépekkel.

Öröm az ürömben, -és ez Trianon egyetlen pozitívuma-, hogy legalább a több száz éves Habsburg elnyomásból szabadulhatott hazánk, és szabadon megmutattathuk, hogy megcsonkítottan mire vagyunk képesek. A két háború közötti un. Horty korszakban, megcsonkított hazánk a legygyorsabban fejlödő országok közé
küzdötte fel magát, bizonyítván a magyar nemzet tehetségét, rátelmettségét,

Forrás: Kárpátia Magazin Trianon Különszáma

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha