arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
hírek
hírek : Semmi se változik ezen az átkozott ugaron?Fájni fog! 2 év után az Imfi megszorítások útjára lépett a kormány!

Semmi se változik ezen az átkozott ugaron?Fájni fog! 2 év után az Imfi megszorítások útjára lépett a kormány!

  2012.05.05. 17:23

Sok mindenben az előző kormányok -ellenzékben Fidesz által bírált – imf által szorgalmazott megszorításai köszönnek vissza a kormányzat terveiben az ugynevezett Szél Kálmán terv 2.0ban.

Járatszám csökkentések, összevonások várhatok a személyi (tömeg) közlekedésben. Kevesebb vagy ritkított busz és vonatjáratok borzolják majd a munkába igyekvőket.
Telefon adóval, és banki tranzakciós különadóval váltanák ki az ágazatra kirótt különadókat, amik a szegény embert biztosan sújtják majd.


Telefonadó:

Telefonadó néven elhíresült adónemről ellentmondásosak a hírek. "A jelen tervek szerint mindenképpen percalapú lesz" – értesült az MTI.
Korábban  Matolcsy György gazdasági miniszter szerdán azt közölte a kormánypártok képviselőivel, hogy az első tízpercnyi telefonbeszélgetés mentesülne az adó alól, és személyenként havonta maximum 700 forint lenne a közteher.  
A kormány eredeti elképzelései ezzel ellentétben a kezdeményezett hívások minden megkezdett perce után 2 forint adót kellene fizetni az év közepétől, hasonlóan minden SMS és MMS után is meg kellene fizetni.. A távközlési adóval az idén 30 milliárd, jövőre körülbelül 52 milliárd forinttal akarja növelni a kormány a költségvetés bevételeit.

A banki tranzakciós adó :

Az új adónemet 2013 elejétől vezetnének be az eredeti tervek szerint, egy ezrelékes kulccsal, tehát ezer forintonként kellene egy forintot fizetni ezen a jogcímen.
A kis adókulcs azonban gyakorlatilag minden vásárlást, fizetést, adás-vételt sújtana, tehát a gyakorlatban azt jelentené: egy átlagos 90ezer forint körüli fizetés gyakorlatilag 90 forinttal érne kevesebbet az adó miatt.
Ám egy ilyen széles körű adónak - egy áfaemeléshez hasonlóan - továbbgyűrűzik a hatása, s nemcsak jövedelmünket csökkentené, hanem az árakat is emelné.
Egyes elképzelések szerint ez az adókulcs csak a szegény embereket  sújtaná, mint szinte az úgynevezett rendszerváltása óta, ugyanis 30229 ezer forintban szabnák meg a fizetendő adó határát .
Szó van arról is, hogy esetleg sávos lenne az adózás és a nagy, több tíz- vagy százmilliós tranzakcióknál csak tizedét kellene az ezrelékes adónak fizetni, annak érdekében, hogy a multik ne menekítsék ki az üzleti tevékenységüket más országba. „Az adónem bevezetésekor figyelmet fordítunk arra, hogy az minél kevésbé mobil adóalapot terheljen” – szól a Széll Kálmán 2.0.
Akárhogy is lesz, az már tisztán látható, hogy a kormány ígéreteivel ellentétben a kisembereket sújtja, és a gazdagoknak kedvez, az ott folytatja, ahol az előző  abbahagyta.Így hát megint jogos a szokásos kérdés. Semmi se változik ezen az átkozott ugaron?

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK