arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
hírek
hírek : Végre áttörés a keleti nyitás frontján?

Végre áttörés a keleti nyitás frontján?

  2012.05.05. 09:21

Miközben az ország a megszorításoktól hangos, amiből az tűnik ki, hogy a kormány az Imf megszorításainak útjára lépett, az utóbbi két hétben azért vannak jó hírek is.Szelek hava (áprillis) végén a lengyelországi Varsóban folytatott kétoldalú megbeszélést a Közép-Európa-Kína Gazdasági Fórumon résztvevő Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel. Pár napra rá, május 2.án konkrét megállapodások is születtek a Budapesten tartózkodó miniszterelnök helyettessel. Ígéret hava (május) első hetében pedig a Kazah államfővel folytatott megbeszéléseket kormányunk feje.

 


Kína sok beruházást tervez Magyarországon, és aláírtak egy hitelkeret megállapodást is. Ha figyelembe vesszük, hogy a volt Szovjet tagállamokban a magyar konzerv és élelmiszer még mindig fogalom, akkor akár ezekből még a magyar nemzet számára hasznos dolgok is kisülhetnek.

Ha sikerülne a magyar tulajdonú élelmiszer iparnak piacot szerezni a keleti országokban, akkor ezekből középtávon 4-6 éven belül akár még jó dolgok is kisülhetnek.
Tekintsük most át részeletesen az elmúlt két hét ez irányú kevés figyelmet kapott híreit.

Kazah tárgyalások:

Nurszultan Nazarbajev kazah államfő igéret havának (május) 4. napján pénteken Asztanában fogadta a hivatalos látogatáson Kazahsztánban tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnököt– jelentette a Kazakhstan Today internetes hírportál.

A kazah államfői hivatal tájékoztatása szerint a találkozón áttekintették a két ország gazdasági együttműködésvel kapcsolatos lehetőségeket.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy a két országnak történelmi és kultúrális kpacsolatai vannak, emellett pedig a Kazah gazdasági csodáról beszélt

"Most, amikor a világ nagy része válságban van, az Önök országa tovább halad előre" - jelentette ki a magyar miniszterelnök.


Kinai megállapodások:


Orbán Viktor még szelek havának (áprillis) 26. napján csütörtökön Varsóban folytatott kétoldalú megbeszéléseket a Lengyelország-Közép-Európa-Kína Gazdasági Fórumon résztvevő Ven Csia-pao kínai miniszterelnökkel.

A kormányfő elismerte" Magyarország a szükségesnél később, csak a kormányváltás után hajtotta végre a keleti nyitást, amelyet már ellenzékből, Fidesz-elnökként előkészített, mivel enélkül egyetlen ország sem lehet sikeres."

Hozzátette, miniszterelnökként két éve dolgozik azon, hogy pénzügyi kérdésekre, ipari és technológiai együttműködésekre, befektetésekre is kiterjedő, a magyar érdekeket szolgáló mély együttműködést alakítson ki Kínával. "Közel vagyunk ahhoz, hogy begyűjtsük a termést.

Orbán azt mondta, hogy "az idén várnak Pekingbe", ahol ezeket a kérdéseket lezáró megállapodásokat írhatunk alá" – közölte.

A kínai miniszterlenök helyettessel Li Ko-csiang igéret hava (május) másod napján sikerült Budapesten tárgyalni és megállapodást kötni 7 fontos kérdésben.
Ezek közül a legfontosabbak:

  • A Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretének tervezett felhasználásával kapcsolatos nyilatkozatot,

  • a Huawei Magyarországon létrehozandó logisztikai központjával kapcsolatos valamint ,

  • a fővárost a Liszt Ferenc reptérrel összekötő gyorsvasúttal kapcsolatos – megállapodás.

  • Egyetértési nyilatkozatot írtak alá a kis-és középvállalkozások közötti együttműködés fejlesztésének elősegítéséről is, valamint

  • a Vidékfejlesztési Minisztérium és Kínai Mezőgazdasági Minisztérium pedig magyar-kínai tudományos és technológia központ létrehozásáról kötött megállapodást.Az Országházban Orbán Viktor és a kétnapos hivatalos látogatáson Budapesten tartózkodó Li Ko-csiang jelenlétében Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és a Kínai Fejlesztési Bank alelnöke írta alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Kínai Fejlesztési Bank közötti együttműködési megállapodást a bank által biztosított egy milliárd euró értékű fejlesztési hitelkeret tervezett felhasználásáról. Emellett a magyar és a kínai fejlesztési bank is megállapodást kötött a fejlesztési hitelkeret felhasználásának keretfeltételeiről.

Matolcsy György és a Huawei alelnöke aláírta a távközlési hálózati berendezéseket gyártó kínai cég Magyarországon megvalósítandó európai logisztikai központjának létrehozásáról szóló megállapodást is. Mintegy 10 millió euró értékű együttműködési megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium a ZTE vállalattal a kínai telekommunikációs cég által Magyarországon létrehozandó európai, regionális hálózatkezelő központ beruházásáról.

A MÁV és a kínai vasúttársaság szintén együttműködési megállapodást kötött, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret a Keleti pályaudvarral összekötő gyorsvasút-beruházás elősegítéséről.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a megállapodások tartalmának ismertetése előtt elmondta, hogy Li Ko-csiang előzőleg hivatalos tárgyalást folytatott Orbán Viktor miniszterelnökkel.
Az 57. évében járó Li Ko-csiang a jelenlegi kínai politikai csúcsvezetés hetedik embere, és várhatóan a következő év tavaszától ő lesz az ázsiai ország miniszterelnöke. Magyarország és Kína tavaly júniusban, Ven Csia-pao (Wen Jiabao) kínai kormányfő kétnapos budapesti látogatásán kötött megállapodást egyebek mellett arról, hogy a kínai állami fejlesztési bank egymilliárd eurós különhitelt fog biztosítani a magyar félnek a kölcsönös befektetések előmozdítására.

 

Gyűjtőportálunk megjegyzése. A híreket ne vegyük készpénznek. Maradjunk annyiban, hogy bízhatóak.Magyar nép egy részének gyökerei keletre nyúlnak. A puding próbája azonban az evés. A beteges hazudozó politikai elitünk mindent mondott már és mindent ígért aminek aztán az ellenkezője lett az igaz.

Ha a gazdasági együttműködés kölcsönös lesz, és a valóban magyar tulajdonú élelmiszeripar előtt megnyílnak végre a keleti piacok, és csökken Magyarország egyoldalú Euroatlanti függése, akkor akár még jól is kijöhetünk belőle, de mint jeleztük, biztosat.csak 4-6 év múlva tudunk mondani.

Mti, echo tv, metropol és msn.mainap.hu nyomán

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK