arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
kultura/hagyományok

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Magyar Biblia

  2012.04.14. 13:49

 

Pesti Páter és Badiny-Jós Ferenc kutatásai szerint
Részlet: A Magyar Biblia!

            Magyar Bibliánkban igazságokat és a Mah-Gar nép történetét – a világ teremtésétől kezdve – a Káldeusok irták meg legelőször, mert ők az „írás feltalálói”.

            Az ő országuk – az özönvíz előtt – hatalmas volt és nagy tudásukkal uralkodtak mind azokon a testvérnépeken, akik – a mai történelmi elnevezések szerint – Szkítiában, Sarmatiában, Médiában és Egyiptomban laktak.

            A datolya pálmákkal teli folyamközben, a meleg éghajlaton, hatalmas városaik voltak a két folyó mentén, ahol az egyik folyó neve BARANA és a másik INDIGNA volt régen.

Szenzávió: Jeruzsálemi magyar lelet!

  2012.04.14. 13:44

 

Ezt a töredékes leletet egy bibliai honlapon találni. Érdekes cikk, de a töredéken egyetlen utalást sem találni a magyarázó szöveg alátámasztására. ( A cikk címe: Sába királyának követe Júdeában) Jeruzsálemben találták ásatások során, állítólag 2009-ben. Kr. e 600-ra becsülték a korát. Ez az asszír hódítások ideje, és a szélén férfiak vannak asszír öltözetben.

A kutatók dél-arábiai szabeus írásnak nevezték.
A korával és az írás elnevezésével egyet lehet érteni.

 

Húsvéti szimbólumok!

  2012.03.31. 10:31

Húsvéthoz kapcsolódóan számos szokás alakult ki és maradt fenn Magyarországon. Megünnepléséhez a falusi közösségekben különféle, nem egyházi szervezésű, vallásos rítusok, szokások és hiedelmek fűződtek...

A Húsvét eredete ugyanis nem csupánkatolikus, a tavaszünnep mindem kultúrkörben szokás volt.

Vasárnap az egyházi szertartásokhoz szorosabban kapcsolódó szokások és hiedelmek domináltak, és hétfőn voltak inkább a tavaszi termékenységvarázsló, mágikus szokások.

 

Húsvét a kereszténységben Jézus kereszthalálának és feltámadásának az ünnepe, egyben a megújuló természet ünnepe is.

  2012.03.31. 10:25

Az eredete tavaszi termékenységvarázsló ünnep.téves az ünnep zsidó eredete. A zsidóknál ugyanis ez történelmi ünnep , szimbolikai értelemben nem sok köze van tehát a kereszténység húsvétjához, csak annyi, hogy Jézust Pészachkor fogták le, és állították elő, és végezték ki.

Az ünnepet megelőzi a 40 napos a nagyböjt, Jézus 40 napos pusztai böjtjének emlékére, valamit testünk és lelkünk tisztulása céljából. A katolikusoknál kötelező ilyenkor a nagyböjt.A negyvennapos böjt utolsó hete, a nagyhét, virágvasárnappal kezdődik. A nagyhét napjait vesszük most nagyító alá.


 

Virágvasárnap és a nagyhét a katolikus hagyomány szerint!

  2012.03.30. 18:18

Virágvasárnapot ünnepli az egyház most vasárnap, április 1-jén. Ezzel a nappal megkezdődik a nagyhét, amely a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra vezet el bennünket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.Krisztus a Biblia tanúsága szerint a peszah előtt néhány nappal vonult be Jeruzsálembe. Ezt a bevonulást három evangélista is leírja. Mindháromból kitűnik, hogy a Jézust éltette a nép. A tömeg éljenzése és eufórikus lelkesedése miatt a zsidó vezetők akkor nem szálltak szembe nyíltan Jézussal, viszont néhány nap múlva már az elfogatása és halálos ítélet mellett döntöttek.
 

Ki volt Jézus valójában! Nem az akiklnt ma ismerjük!

  2012.03.28. 20:34

"Az 1947-ben előkerült pergamenek alapján kimondható, hogy az eredeti szentiratok 95 %-át kivágták a Bibliából !

A maradék részbe pedig beleírtak, megcseréltek neveket, stb.És ma csak ezt a Meghamisított Bibliát olvashatja a legtöbb ember." (Avatara)

 

    

Jézus kikergeti a kufárokat a templomból!

  2012.03.11. 08:05

Abban az időben, mivel közel volt a zsidók Húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: „Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!” Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: „Emészt a házadért való buzgóság.”

A nagybőjt katólikus hagyománya!

  2012.03.04. 13:36


Az alább közölt cikket a katolikus.hu weboldal közölte le február 22.én. 

A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 22-ére esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke február 22-én 17 órakor az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét a nagyböjt kezdetén.

Húsvéti nagybőjt!

  2012.02.26. 18:14

Hamvazószerdával elkezdődött a nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondunk a zsíros-húsos ételekről. Napjában csak háromszor eszünk, jól lakni, csak egyszer lakunk jól. Testlileg ez egy tisztitókura, a nagy téli dinom dánom után, tehát egészségmegörző szerepe van.

Lekikleg a természettel együtt  ujulunk meg, Keresztényként készülük, megtisztulásra, bűnbánattal is, azért, hogy be tudjuk fogadni  méltóképpen a megváltás misztáriumát is.

Hamvazószerda / február 6. /

  2012.02.26. 17:55


Húsvéti nagyböjt első napja, melyen szigorú böjtöt tartottak. A húsvéti ünnepekre való előkészület ideje. Megemlékezés Jézus böjtölésének, illetve kínszenvedésének időszakáról. A VII. századtól vált szokássá a bűnbánati felkészülés.

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK