arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Magyar Árú
Magyar Árú : Mi számít magyar árúnak? A kész átverés folyatódik!

Mi számít magyar árúnak? A kész átverés folyatódik!

  2012.09.23. 12:10


A 2010ben megszavazott 2/3os kormányzat kötelezettnek látszott, a magyar élelmiszerek terjesztése terén. Sajnos azonban sejtéseink, bejöttek, és a szeptember 1.jével érvénybe lépett rendelet, bár jobb mint az előző, de továbbra se elfogadható. Mondhatni a kész átverés folyatódik  Egy újabb nagy átverés tanui vagyunk, ezúttal nemzeti köntösbe.  Így fordulhat elő, hogy tulajdonosi viszonyokat figyelembe nem véve, lehet magyar termék, bármilyen multi által előállított termék, amelyet magyar alapanyagból készítettek Magyarországon.  
 


Az előző Mszp/szdsz kormányzat idején minden magyarnak számíthatott, amellyel itthon csináltak valamit. Ha mondjuk átcsomagolták, már magyar volt.
A 2/3os kormányunk, ezen annyit szigorított, hogy már az alapanyag is számít. De a tulajdonos kiléte nem. Így fordulhat elő, hogy olyan egyértelműen  külföldi tulajdonú  multicégek, mint a Coca Cola, vagy éppen az Unilever magyarként adhatja termékeit. Mi azt mondjuk, továbbra is, hogy csak az a termék számíthasson magyarnak, ahol a feldolgozóüzem is magyar ember kezében van, és itthon adóznak utána! A multi áruházláncok, így se járnának rosszul, mert a forgalmazásból származó haszon így is náluk maradhat.

Jelenleg 2012. szeptember 1.jétől három kategória van. A magyar termék, a hazai termék és hazai feldolgozású termék!

  • Magyar termék  vagy bármilyen egyéb, az élelmiszer magyar származására vonatkozó állítás vagy jelölés kizárólag akkor használható, ha a termék száz százalékban magyar alapanyagból készült, és az Magyarországon is került feldolgozásra és csomagolásra
  • A „hazai termék” típusba,  azok az élelmiszerek tartoznak, amelyek hazánkban kerülnek.
  • a „hazai feldolgozású termék”, megjelöléssel azok az élelmiszerek jelölhetők, amelyeket külföldi alapanyagokból, de Magyarországon készítenek el.

Ezek mellett mi két dolgot javasolnánk:

  • vagy szigorítsák az első kategóriát úgy, hogy abba csak hazai tulajdonú feldolgozócégek férjenek bele,
  •  vagy vezessenek be egy 100%magyar jelzést, amely azt jelzi, hogy a tulajdonos, a feldolgozó is Magyar.

kapcsolódó:Magyar embernek magyar árú!  tovább>>>

Magyar embernek, magyar viselet! Magyar ruházati beszerzési helyek: tovább>>>

Magyar élelmiszer lelőhely Bpen, és Pest megyében! tovább>>>
Hungarikumok külföldi kézben, és valódi magyar termékek! tovább>>>

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK