arpadfiai-Szent Korona értékrend
Menü
 
óra
 
Magyar Árú
Magyar Árú : Táltos ételfutár!

Táltos ételfutár!

  2012.01.21. 10:02

Ajánlataink nem kereskedelmi jellegűek!

A nomád ételnek (lsd Magyar ételt rendeljen! Budapesten a Nomád ételtől! tovább>>>) már konkurenciája is van a Táltos ételfutár formályában. Ők is száz százalákog magyar alapanyagból készült ételketet igérnek!

Ételeik 3 fő csoportra oszthatók:

Az első, egy a késő középkorból származó köznépi étel, a Tócsni*, amit mi számos ízletes feltéttel újraértelmezték

 A második a történelmet idéző, korokat átívelő történelmi magyar ételek sorát idézi meg eredeti korabeli receptek alapján.

A harmadik a, gyógyító étk

A teljes hitvallásuk olvasható alább
honlapjuk: 
http://taltosetel.hu
elérhetőségeik: Fehér József   Tel.: 0670 540 27 40
 Email: taltosetel@gmail.com      


 

Kedves Vendégeink!

Egy időutazásra invitálom Önöket, múltunk és jelenünk között. Ami történelmünkön keresztül idézi meg őseink ételeit, hitvilágát. Melyben törekedtünk az eredeti receptúrák felhasználására. Mérhetetlenül nagy segítségünkre volt egy, a XVII. századból ránk maradt szakácskönyvecske „Csáktornyai Zrínyi udvar Szakácsmesterségnek könyvecskéje”. Tanulmányozása alatt megdöbbenve vettük észre, hogy a ma oly divatos, egészséges alapanyagok akkoriban mindennaposak voltak. Mint például: nádcukor, köles és a különböző saláták. Nagy gondot fordítottak a rendszeres böjtnapokra, melyekre igen színes kímélő ételeket készítettek. Nem utolsó sorban nagy örömet okozott nyelvezete, ami több száz év után is érhető az odafigyelők számára.

A magyar konyha rendkívül ősi múltra tekint vissza. Európában nincs még egy nép, melynek gyökerei a keleti gasztronómiához vezethető vissza, mégpedig a Közép Ázsiai lovaskultúrákhoz, mint a szkíta, hun, avar.

Bebizonyítva, hogy a ma „egészségesnek” számító ételek, alapanyagok a régi időkben teljesen természetesnek számítottak. Így biztosítva fogyasztóiknak szükséges energiát és egészséget. Az ételek elkészítésében fontos szerepet játszott hitviláguk, Istenhez és a természethez fűződő kapcsolatuk. Áldós ételeikbe, azaz áldozati ételeikhez gondosan válogatott alapanyagokat válaszoztak, hiszen az Istennek szánt étel nem is lehetett más, mint a legtisztább és legízletesebb ajándék. Ami megmaradt a testet és a lelket egyaránt építő „étek”.

Ételeink 3 fő csoportra oszthatók:

Az első, egy a késő középkorból származó köznépi étel, a Tócsni*, amit mi számos ízletes feltéttel újraértelmeztünk.

 A második a történelmet idéző, korokat átívelő történelmi magyar ételek sorát idézi meg eredeti korabeli receptek alapján.

A harmadik és számunkra oly fontos rész, gyógyító étkeket gyűjtöttünk egy csokorba. Amit régen a Táltos által összeállított alapanyagokból készítettek el, és mi vegyítettük ősink régmúlt tudását a mai tudományos eredményekkel. Mindehhez egy igen komoly csoport nyújt segítséget mely orvos, antropológus, humánbiológus, természetgyógyászokból áll. A mai tudomány meglepő bizonyítékokkal alátámasztotta, őseink nem is voltak olya primitívek, mint azt állították évtizedeken keresztül. Igen magas volt a sebészi és az egyéb gyógyászati ismeretük, különösen a nomád sztyeppei népeknél. Ennek egyik alapköve az életmód. Ehhez igyekeztünk összeállítani olyan menüket, amelyek a különböző betegség típusokra gyógyító hatásukban, összetételükben, valamint fűszerezésükkel erősítve a gyógyítás hatásfokát.

Ezek összeállításában figyelembe kellett vennünk a megváltozott életformát. A régi recepteket a mai igényekhez igazítottuk, megtartva ősi gyógyhatásukat.

Nem állítjuk azt, hogy kizárólag ezen ételek fogyasztásával a gyógyulás megtörténik, de az egyéb gyógyászati kezeléseknek fontos kiegészítője. Úgy a daganatos, érrendszeri vagy egyéb, a társadalmunkra oly jellemző betegségtípusokra.

Végezetül bízunk abban, hogy a megkóstolt ételeink által harmónia, öröm és egészség járja át Önöket. Őseink útját járva kívánunk Isten áldását kérve jó étvágyat!

 

„Alapítva az idők kezdetin”

 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

STARSTABLE Online csatlakozz te is egy remek közösséghez! Daisy BLOG    *****    Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK